Македонија

Од денеска нови правила во сообраќајот

Ова е предвидено со најновите измени на Законот за безбедност на сообраќајот на патиштата кои стапуваат в...


повеќе

Свет

И Хутите го прифатија мировниот план на ОН за Јемен

Хутите во Јемен се согласуваат со одредбите од мировниот план на ОН и за тоа со посебно писмо го известил...


повеќе

Сцена

Роко Сифреди отвори порнографска академија

Досега постоеја специјализирани академии за наука, јазици и инженерство, а сега се појави и високобразовн...


повеќе

Ексклузивно

Алфа ТВ ја снима ТВ серијата „Цимери“

Падна и првата клапа на хумористичната играна серија „Цимери“, која ќе се снима и емитува на Алфа ТВ. Проектот е дел од сопствената играна продукција и ќе содржи 40 епизоди. Ваков проект и недостасуваше на публиката вели режисоерот Бачовски.

повеќе